Lokalarkivets åbningstider: 1. mandag i måneden kl. 14-16 og 3. mandag i måneden kl. 19-21. Lukket på helligdage og i skoleferier.

Historier fra Grejs

Virtuel byvandring i det gamle Grejs

Nu kan du komme på en virtuel byvandring rundt i det gamle Grejs. 

Rent praktisk sker det ved, at vi har lagt turen og stederne med deres historie ind på en hjemmeside, der kaldes  Historisk Atlas  - og her kan du "vandre" rundt på siden.

Vi har oprettet turen, så du kan gå direkte i gang. Klik på linket her: Byvandring på Historisk Atlas

Vi har udvalgt bygninger og steder rundt i byen, hvor vi synes der er en lokal forhistorie om deres tidligere anvendelse, som vi gerne vil formidle videre ud til fri adgang og læsning.  

Byvandringen sker ved, at du kan gå de enkelte steder igennem i den rækkefølge, der både er vist på Historisk Atlas-kortet og også er nævnt i oversigten længere nede. Hvis bruger oversigten, kan du se stederne enkeltvis ved at klikke på linket  i oversigten. Turen vil svare til, at du går fra den vestlige ende af Nørre Bygade og ned til krydset til Møllehusvej/Sønder Bygade, hen langs ad Møllehusvej og videre langs ad Sønder Bygade og op til rundkørslen Nørre Bygade/Holtumvej og tilbage langs ad Nørre Bygade.

Ved at klikke på linket til Historisk Atlas i oversigten neden for kommer du direkte til stedet, hvor du kan se billeder og læse historien om stedet og tilhørende bygning.

Rækkefølge 

Adresse i Grejs

Lokalhistorisk sted klik på link til Historisk Atlas
status i dag
Nørre Bygade 3 Grejs Brugsforenings første butik  Brugsens-første-butik
 privat bolig
2 Sønder Bygade 3 Gamle læge bolig og konsultation Den-gamle-lægebolig udlejning til bolig
3 Møllehusvej 2 Grejs Brugsforenings første butik. Her var også kro og høkerbutik tidligere  Brugsens anden butik privat bolig
4 Sønder Bygade 9 Børnehaven Paddehatten  Børnehaven Paddehatten udvidet børnehave 
5 Sønder Bygade 16 Grejs Andelsvaskeri   Grejs Andelsvaskeri privat bolig
6 Sønder Bygade 21 Grejs Smedje og Grejs Cykel- og Radioforretning  Grejs Smedie - Cykel og radioforretning  2 private boliger
7 Nørre Bygade 18 Grejs Borgergård   Borgergården nedlagt som forsamlingshus 
8 Nørre Bygade  Kongestenen  Kongestenen uændret  mindesten
9 Nørre Bygade 10 Grejs Autoservice  Grejs Autoservice privat bolig
10 Nørre Bygade 15 Grejs Købmandsbutik  Købmandsbutik privat bolig
11 Nørre Bygade 13 Grejs Forskole  Forskolen privat bolig
12 Nørre Bygade mellem nr. 8 og 10 Grejs Andelsfrysehus  Frysehuset frysehuset findes ikke mere
13 Nørre Bygade 6 Grejs Hovedskole  Hovedskolen udlejning til boliger
14 Nørre Bygade 7 Grejs Brugsforretnings 3. butik  Brugsen-butik-nr-3 pizzeria, frisør og lejligheder

Siden HistoriskAtlas drives af Foreningen HistoriskAtlas.dk og er støttet af Nordea-fonden. Foreningen er en åben sammenslutning af for tiden over 220 arkiver, museer og biblioteker. 

HistoriskAtlas.dk er et website med interaktive kort over Danmark med tusindvis af fortællinger om alt fra fortidsminder og fredede bygninger til slagmarker og slotte. Her finder du fakta, sagn, billeder og referencer.

Det betyder, at man kan læse historier om steder over hele Danmark - og dermed kommer vore historier også på Danmarks kortet.