Åbningstider: Hver mandag fra kl. 14 til 16. Dog ikke helligdage og i skoleferier.

Historie arkiv

Vognmand i Grejs

Vognmand Harald Jensen, 1921 – 2002.

jpg035Harald Jensen blev født i Hedensted i 1921, og her havde han sin opvækst og skolegang. Efter skolegangen kom han, som sædvanen var dengang, ud for at tjene på forskellige gårde i omegnen. I længden havde landbruget dog ikke Haralds store interesse. Han kunne derimod godt lide at køre bil, og i 1949 blev en vognmandsforretning i Hedensted sat til salg. Harald købte dén, men det blev en kort fornøjelse, da sælgeren fortrød.  Heldigvis var Svend Larsens vognmandsforretning i Grejs også til salg, og den købte Harald Jensen for 10.000kr. i august 1949, hvilket var hele hans opsparing.

I Grejs kørte Harald med svin, kreaturer og foderstoffer for landmændene, med sten og grus for kommunen og bygningsmaterialer for håndværkerne. Han kørte også med brændsel, som dengang var tørv, kul og brunkul. Brunkul hentede Harald i brunkulslejrene i Søby.

Det var hårdt arbejde at være vognmand dengang, hvor på- og aflæsning foregik med greb eller skovl, og arbejdsdagen gik fra kl. 7.00 morgen til kl. 18.00 – 19.00 aften seks dage om ugen. Om vinteren kørte Harald med sneplov for kommunen, og det kunne godt være noget af en opgave at sørge for at bl.a. læger og dyrlæger kunne komme frem for sne.

I 1951 blev Ingrid og Harald Jensen gift og flyttede ind i underetagen i huset på Vestermarksvej 1. Ejeren havde selv lejligheden ovenpå. I 1955 blev huset solgt til Læge Overbech og fam. Harald Jensen flyttede til lejligheden oven på forskolen på  Nr. Bygade 13.

Den udbygning af Grejs, som vi kender i dag, startede i 1959, da Kaj Vandal Laursen opkøbte jord af Gunnar Mikkelsen på Sønderbygård og udstykkede Lærkevænget, hvor fam. Harald Jensen i 1961 flyttede i eget nyt hus.

I 1963/1964 byggede Harald Jensen garagerne med tankanlæg på Sdr. Bygade.

Da Kaj Vandal Laursen byggede rigtig mange huse i Grejs i perioden 1962 og op i 1970’erne, kørte Harald Jensen alle bygningsmaterialer for ham, bl.a. til alt byggeriet på Havrebakken, Rugbakken og Vesterbakken. Gennem årene voksede Harald Jensens vognmandsforretning til en overgang at have fire lastbiler. Han kørte også mælk i tankbiler fra Hedensted og Horsens til Horsens Mejeri.

I 1985 skete der noget, der fuldstændig ændrede Harald Jensens liv, idet han efter en operation for en diskusprolaps i ryggen blev henvist til at sidde i kørestol resten af sit liv. På grund af dette var han nødsaget til at afvikle sin forretning.

Harald døde i 2002 og er begravet på Grejs Kirkegård.